Applicering av korkpulverextrakt i kosmetika

Korkpulver som ingrediens i kosmetika?

Det finns en växande efterfrågan bland konsumenter av kosmetika på produkter baserade på naturliga ingredienser. Barkextrakt av korkek har en mycket effektiv anti-aging effekt och är en värdefull råvara för daglig hudvård.

Cork har den fantastiska förmågan att ständigt förnya sitt skal. För hudvårdsprodukter innebär detta förbättrad hudkvalitet och jämnhet. Korkek extrakt är ett verkligt mångsidigt anti-aging vapen! Med regelbunden användning har vetenskaplig forskning bekräftat flera positiva effekter!

Till exempel: intensiv återfuktning, minskning av hudens strävhet, förstärkning av hudbarriären och förstärkning av hudens skyddande funktioner.


Korkextrakt innehåller intressanta ingredienser med specifika egenskaper, såsom antioxidanter, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, som kan förbättra effektiviteten hos kosmetiska preparat som för närvarande finns på marknaden.

Kork och dess biprodukter, såsom korkdamm, kan vara en viktig källa till många bioaktiva föreningar.

Dessa naturliga produkter uppvisar ett brett utbud av relevanta egenskaper, nämligen antioxidant, antiinflammatorisk, anti-aging, frigörande och depigmenterande effekter.De kan användas i olika farmaceutiska och kosmetiska produkter. Produkter av denna typ förhindrar hudens åldrande och har en depigmenterande eller stödjande effekt vid behandling av akne och hudinflammation.

Den kemiska sammansättningens heterogenitet och ovanliga egenskaper gör korkdamm till ett material med stor potential och betydelse. Återvinning och valorisering av korkbiprodukter inom kosmetikaindustrin är en del av det nuvarande perspektivet för hållbar utveckling.

2005 patenterade ett av de franska kosmetikaföretagen en idé för kosmetika baserad på användningen av korkpulver:

https://patentimages.storage.googleapis.com/07/bb/99/77d3c278c2dcff/WO2005060930A1.pdf

Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link