Kurk in de veranda

Bor du i glashus eller har ett andra vardagsrum där du känner dig ute året runt, bör du tänka på att använda korkparkett eller paneler i det! Plattorna till uterummet ska också perfekt harmonisera med dess hematmosfär.

Kakel till vinterträdgården eller andra golvbeläggningar ska trots allt inte bara vara estetiska, utan även uppfylla funktionella krav. Golvbeläggningen ska kunna stå emot de extrema temperatursvängningarna i uterummet.


Korkplattor gör rummet mysigt och lätt att rengöra. De uppfyller höga krav där inte alla golvbeläggningar fungerar. Blir det kallt i vinterträdgården fungerar inte vanlig parkett eller laminat lika bra som ett korkgolv.

Spår av vatten kan skada golvet och frostskador kan inte uteslutas. Matta till uterummet är inte så tålig och lätt att rengöra.


PVC-golv då de snabbt kan bli hala när de är våta. Korkgolv kommer i form av paneler och korkparkett och läggs eller limmas mot golvet. Det är ett naturmaterial, det isolerar perfekt termiskt och akustiskt och är vänligt för personer som är allergiska mot husdamm.

Skötseln av ett korkgolv liknar den för trägolv. Regelbunden tätning med vax rekommenderas så att den inte utsätts för klimatpåverkan


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link