Hur man installerar en korkrulle på väggen

Att fodra korken på väggen är inte svårt. Naturligtvis är det inte komplicerat om vi gör det på rätt sätt

https://korkbutik.se/kategori/kork-rullar/

De nödvändiga materialen är en korkrulle, spatel eller borste och kontakt- eller vattenlim.
Innan du limmar korken ska varje vägg grundas. Och torka det; väggen får inte vara blöt.
Använd en spatel eller en borste, sprid limmet på ytan av rullen och väggen som ska limmas.

Limmet bör appliceras jämnt och lämna inga tomma områden, eftersom det senare kan bli utbuktningar från en lös propp (som kan tas bort genom att försiktigt sticka hål i bubblan och föra in en liten mängd lim under ytan med en spruta).


Båda ytorna på korken och väggarna ska vara torra och jämna. Var extra försiktig vid limning eftersom limmet torkar väldigt snabbt, så det krävs hög noggrannhet. Rullen appliceras bäst på den limmade ytan av 3 personer. 2 personer rullar ut rullen och den 3:e pressar rullen jämnt med rullen så att den fastnar på väggen på hela sin yta.

Om du inte vill fästa korken direkt på väggen för att inte skada den eller för att det verkar lättare för dig, gör det på en bräda av något annat material och skruva sedan fast den i väggen.

Kontaktlim är något kraftfullare än vattenlim och lämpar sig för olika typer av väggar, även metall. Å andra sidan har den en stark lukt som försvinner helt inom två dagar.


Om det finns barn eller allergiker i huset och ytan som vi vill fästa korken på är en vanlig gips- eller armerad betongvägg, är det bättre att använda ett vattenlim som binder genom avdunstning av vatten.

En populär idé för människor som vill kombinera korkens isolering, dekorativa och funktionella funktioner är att köpa en korkrulle och fästa ett utvalt mönster av 3 mm väggkorkplattor på den.

Tack vare denna lösning kommer vi inte bara att isolera och dekorera väggarna i vårt hus, utan också få en korkvägg på vilken vi kan hänga viktiga saker att komma ihåg eller dekorera den på något sätt.

Till sist presenterar vi en videopresentation som visar dig steg för steg hur du installerar en korkrulle hemma.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUUar.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link