En kork på vinden – en funktionell lösning


En kork på vinden - en funktionell lösning

En kork på vinden – en funktionell lösning. Kork på vinden är en beprövad isolering av andningsbara och diffusionsbeständiga material. Ett sådant golv åldras inte, har ljudisoleringsegenskaper över genomsnittet och är mycket motståndskraftigt. På grund av de naturliga bubblor som bildas under den naturliga expansionen av korkmaterialet under värmebehandling har det mycket god värmelagringskapacitet.

Valet av kork har också en viktig inverkan på säkerheten vid brand. Kork antänds inte snabbt, det lyser helt enkelt och är en produkt av det som kallas självsläckande. De många fördelarna inkluderar resistens mot röta, svamp och mögel och praktiskt taget luktfri efter kort ventilation. Oftast läggs en sådan kork ovanpå OSB -brädor eller direkt på vindstödet.


En kork på vinden - en funktionell lösning

En kork på vinden – en funktionell lösning. Kork är också lämplig för takisolering. Expanderad kork, till exempel, limmas eller spikas på takets insida, vilket inte är en svår uppgift vid en konstruktionsstång. Dessa paneler är lätta och enkla att klippa. Av denna anledning är de perfekta för uppvärmning och ljudisolering.

Isolerande korkpaneler finns i olika tjocklekar. Ju tjockare filmen desto bättre isolerar den. Det rekommenderas att använda ark som är ca 15 cm tjocka för att isolera taket med kork. För att undvika värmeförlust genom värmebroar kan panelerna läggas diagonalt mot varandra. Detta kommer att göra isoleringen mer effektiv i dessa svåra områden.

Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link