Naturkork vid fiske


Naturkork vid fiske

Naturkork vid fiske. Fiske med flytande kork är viktigt för kustfiske. Flytare av naturlig kork, tidigare främst gjorda av vinkorkar, användes och används ofta för fiske och fiske. Medan sportfiskare använder den som en flott av andra material, använder fiskare korken för att markera kroken genom att dra den runt linjerna runt fiskenäten.

Kork används främst här på grund av dess flytkraft och dess förmåga att flyta. Sådana flottörer, till skillnad från fabriksskum och plast, levereras med en tung vikt, så att uppsättningen av dem flyger till önskad punkt utan att böja sig i vinden.

Den unika strukturen hos korkceller fyllda med luft gör naturlig kork lättare än vatten. På Internet kan du hitta många fiskebutiker som erbjuder korkflottor eller fiskespön med handtag av naturlig kork eftersom det inte är lika smidigt som syntetiska handtag.


Naturkork vid fiske

Naturkork vid fiske. På många ställen, främst i Medelhavet, används det oftare än andra material på grund av dess tillgänglighet. Du kan också få en kork att flyta själv med lite tid och vilja.

DIY -självstudierna föreslår att du borrar ett 3 mm hål i mitten av vinkorken och fyller det med en bambustav. Använd en auktoriserad borr och sandpapper för att ge korkproppen en karakteristisk tårform, trimma pinnen och på andra sidan avsluta flottören trimmad med en säkerhetsnål. Vik sedan in spetsen med tråd och måla den vid behov så att den syns på vattnet. Nedan kan du se ett exempel på videohandledning om hur du gör det själv hemma.

https://www.youtube.com/watch?v=JWUBnmM__cw


Naturkork vid fiske

Korkgranulat, å andra sidan, används ibland som betetillsats. Detta är till exempel fallet när det gäller karp beten. Tack vare detta tillägg kan korkbollar som används vid fiske plocka upp en typisk proteinkula av liknande storlek. Eftersom kork är en naturprodukt och den flyter mycket bra, läggs korkpellets till markblandningarna för att producera popup-bollar eller hookbaits med reducerad densitet.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link