Kork – det bästa sättet att få ett pipande golv


Kork - det bästa sättet att få ett pipande golv

Knirkande golv är ett genomgripande problem och pipande kan vara irriterande och göra livet svårt. Många människor uthärdar bara denna otroliga gnäll istället för att bekämpa den. Kanske är det bara för att folk inte vet hur de ska bli av med det.

Beroende på orsaken till knarrandet kan det vanligtvis tas bort mycket enkelt och snabbt själv, utan hjälp av en specialist. En av huvudorsakerna är att när brädorna blir mindre, torkar de ut, de passar inte tätt ihop och det finns luckor mellan intilliggande brädor. När du går på en sådan bräda rör den sig, rör vid den intilliggande brädan och knarrar.


Kork - det bästa sättet att få ett pipande golv

Kork – det bästa sättet att få ett pipande golv. Ett annat vanligt problem med gnisslande golv är felaktig eller dålig kvalitetsfäste på brädans reglar eller takbjälkar eller olika fastsättning av brädorna. Detta beror på att olika spillror lägger sig mellan parketten och betongbeläggningen eller att stödet är för tunt. Beroende på om hela golvet eller delar av det knarrar finns det också flera sätt att eliminera oönskat buller.

Men om du har möjlighet och lite ledig tid kan du använda en korkplatta, helst 2-3 mm i 45 graders vinkel. Först och främst är det nödvändigt att bedöma på vilken källare panelerna ska placeras och, viktigast av allt, hur (och om tillämpligt) är nivå. I detta fall räcker det med ett tunt korkunderlag om du inte ska använda tjockare underlag med sömmar i linje med panelskarvar.


Kork - det bästa sättet att få ett pipande golv

Kork – det bästa sättet att få ett pipande golv. Expansion på väggarna är återigen nödvändig, eftersom när temperaturen ökar kan panelerna öka i volym, vilket ökar och börjar spricka eller mellanrum skapas mellan panelerna. Detta orsakar i sin tur vatteninfiltration och uppkomsten av andra sprickor.

Tänk om det inte bara var golvet som knakade, utan bara en del av det, då är de vanligaste platserna vanligtvis längs trottoarer från rum till rum. Det är nödvändigt att göra ett hål i problemområdet med en 8 mm borr.

För in röret i 45 graders vinkel i hålet under brädorna och tryck på monteringsskummet innan du skakar flaskan i cirka 30 sekunder. Materialet ackumuleras efter 2-3 timmar, varefter du enkelt kan gå vid denna tidpunkt. Knastret ska inte förekomma.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link