Stum av rummet med en kork underlage


Stum av rummet med en kork underlage

Stum av rummet med en kork underlage. Buller är fienden till lugn och ro, och när dess intensitet i hemmet överstiger din tolerans kan livet förvandlas till en riktig mardröm. På grund av korkens naturliga egenskaper fungerar detta naturliga material bra som en ljudabsorberare, eftersom dess celler fungerar som ljudisolatorer.

Kork minskar ljudöverföringen och skapar en lugn och fridfull miljö. Det finns inget annat material, varken naturligt eller konstgjord, med alla egenskaper som endast gäller rå kork. Lätt, ruttavvisande, giftfri, bra kompression och expansion, brandsäker, ogenomtränglig, mjuk och flytande. Förutom dessa anmärkningsvärda egenskaper är korkbark också en hållbar, förnybar och miljövänlig naturresurs.


Utmärkt ljudisolering


Stum av rummet med en kork underlage

Stum av rummet med en kork underlage. Korkbark ”avlägsnas” från korkekarna med lämpliga intervaller utan att skada träden och låter nybark växa på sin plats, så att naturen inte skadas, inga träd fälls eller förstörs, ingen flora och fauna störs och ändå En hel bransch trivs med denna unika råvara. Korkbark kan samlas in från ett enda träd regelbundet – vart 9-12 år och upp till 12 gånger totalt.

Den isolerande grundfärgen för naturliga korkpaneler är en permanent produkt, så vi kan garantera att den håller mycket längre än golvet. De är gjorda med samma teknik som en vanlig kork i en rulle, som kombinerar naturligt korkaggregat med ett ekologiskt bindemedel, men med skillnaden att de har en något lägre densitet och en mer porös struktur för att förbättra isoleringsparametrarna.


Permanent produkt


Stum av rummet med en kork underlage

I fallet med gummibasfundament som används för ändgolv och som kräver ett högdensitetssubstrat, tillsätts en lämplig del av gummidegranulatet till korkaggregatblandningen. Korkgrunder används för alla typer av ytor, från flytande golv, t.ex. B. vanliga paneler, parkett- och träskivor, mattor, linoleum, PVC till kork, natursten och keramiska plattor.

Genom att välja 100% naturliga korkprodukter bidrar du till utvecklingen av innovativa och hållbara lösningar och därmed hjälper till att skydda vår naturliga miljö.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link