Slitstarkt och stabilt korkgolv


Slitstarkt och stabilt korkgolv

Slitstarkt och stabilt korkgolv. Har du någonsin betraktat korkgolv som ett lämpligt val för ditt eget golv? Om så är fallet kanske du undrar om det är värt ansträngningen. Ja, korkgolvet eller en korkmatta ser riktigt bra ut i din lägenhet, men om du någonsin har sett vinproppen kanske du undrar om den kommer att hålla länge. Jo det kommer det.

Vi håller på att bevisa för dig att ditt eget korkgolv eller lakan kan hålla mycket länge om du tar hand om det och lovar att inte behandla det för illa. Inte bara kommer det att vara tacksamt, men det kommer också att ha ett graciöst utseende!


Slitstarkt och stabilt korkgolv

Slitstarkt och stabilt korkgolv. Faktum är att korrekt skött korkgolv kan ta upp till fyrtio år, om inte längre. Korken motstår alla sprickor, gaser, vätskor och mycket mer. Faktum är att många tror att kork lätt kan brinna och föredrar att använda den i rummet med en skorsten. Men det är inte sant – korkrulle är brandsäker!

Det kommer aldrig att smälta eller antändas om det inte finns en riktigt hög temperatur inuti. Vissa människor fruktar att tunga möbler kommer att korkas och därför skadar dem allvarligt. Men korken springer faktiskt tillbaka, så fördjupningarna som skapats av ett exceptionellt tungt skåp eller soffa är inte permanenta och det finns inga bevis för det. Din korkrulle på golvet kommer fortfarande att se väldigt snygg ut.


Nu, på grund av dess motståndskraft mot nästan allt du kan tänka dig, är korken inte bara stabil utan också riktigt frisk. Det rekommenderas särskilt för allergiker som behöver vara försiktiga med de potentiella allergenerna i huset – kork hjälper till att hålla dem ute. I allmänhet är kork underlag eller väggar mer stabila än trägolv eller väggar. De flesta klagar aldrig på att det krymper eller på annat sätt förnedrar. Det är bokstavligen oförstörbart.


Kan du fortfarande inte tro att en korkek kan ge något som är ett bra material för golvet? Kolla sedan i Library of Congress (Washington DC). Det grundades 1800 och dess korkgolv är fortfarande i rörelse. Ingen klagar någonsin på att den faller ut eller är instabil.

Det finns också många andra många exempel på självhäftande kork eller korkark som har använts i byggnader i flera år och alla är fortfarande lika bra som de var den första dagen! Ja, det är fantastiskt, men det betyder också att vi är riktigt lyckliga att ha ett träd lika bra som Cork Oak, vilket ger oss så många bra isoleringskorkar och andra saker att njuta av.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link