Vill du ha en ekovägg? Prova kork!

Det är ganska trendigt att vara en eko-person i dessa dagar. Visa bara att du bryr dig om miljön som omger oss och att du kommer att ha ett gott rykte bland människor. Nu undrar många människor om det verkligen är möjligt att alltid vara miljövänlig. Ekologiska produkter är vanligtvis kända för att ha dålig kvalitet eller högt pris. Vissa undrar också om det verkligen är möjligt att vara miljövänlig när man bygger ett hem. Prova bara några korkväggar!


Kork wand


Kork? – Du kommer att fråga. – Men det används bara för vinproppar! Tja inte exakt. Korkgolv, korkväggar … ja, du kan göra allt från kork, vilket också är det mest ekologiska materialet sedan den är gjord av en korks ek och det skadar inte trädet alls. Det är svårt att föreställa sig att ett material av bättre kvalitet inte skulle skada jordens känsliga miljö.

Det är bara naturligt och väldigt lätt att återvinna, medan det är väldigt unikt (eftersom det är ett naturligt material kommer varje korkbit att vara annorlunda!) Och har också några intressanta egenskaper: isolerande, termiskt, akustiskt bland dem. Allt detta gör kork till ett utmärkt material för väggarna eller golvet i ditt nya hem. Lägg korkväggen i barnkammaren så blir det bara tystare i hela huset.


Varför korkgolv?


Vem skulle vara intresserad av ett korkgolv? Uppenbarligen mest människor som är för miljön och vill fatta medvetna beslut om sin livsstil. Men inte bara dem. Allergipatienter kan vara intresserade av korkgolvens ytresistens mot damm och toxiner – de absorberar dem inte, vilket gör livet lite lättare för personer med dammallergi. Det finns också en stor fördel med att korkgolv är mjuka och vadderade – det gör bara några saker enklare och förhindrar sannolikt dina barn från att ha ont efter ett oavsiktligt fall på golvet.


Här är tricket?


Var är tricket? Ingenting i denna värld är perfekt och det betyder att trots många proffs är korkgolv precis som alla andra golv – de måste tas om hand. När det gäller korkmaterial innebär detta att fläckar främst förhindras genom att förseglas ordentligt och undvika skarpa föremål som fastnar i marken. Detta betyder att även om golvet är perfekt för barnkammaren, måste du se till att barnet inte förstör det.


Korkväggens estetik


Vi nämnde det unika med varje korkbit när materialet dras direkt från naturens armar. Många hus och lägenheter använder också estetiken i detta material och skapar nya och intressanta mönster. Det kan bara variera: från korkväggen, som används som en tavla för att fästa olika saker som bilder eller foton, till kork, som är en väsentlig del av rumsdesignen. Många designers gillar att experimentera med det.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link