Spela in en låt endast med en korkvägg!


Spela in en låt endast med en korkvägg!

Spela in en låt endast med en korkvägg!. Om du är konstnär och aldrig har hört talas om en korkvägg bör du definitivt göra din forskning och prova. ”Kork?” – Du undrar om vi menar universitetsstaden Cork i Irland eller kanske Weinstopper. – “Vad har det att göra med att spela in en låt?” Mycket faktiskt.


Akustiska egenskaper hos en korkvägg


Spela in en låt endast med en korkvägg!

Spela in en låt endast med en korkvägg!. Korkgolv eller väggar är ett mycket intressant sätt att dekorera din egen inspelningsstudio eller något annat utrymme som bör tystas. Kork är ett material som extraheras från korkens bark på ett sätt som är helt ofarligt för miljön och inte skadar ett träd. Och det har några intressanta egenskaper, inklusive de som kommer att vara av intresse för alla som arbetar med musik eller andra höga ljud.

I grund och botten kommer en korkrulle eller vägg att tysta eller till och med stoppa ljud från ett visst rum. Saken är att installera den korrekt och se till att det inte finns några hål i rullen. Och det finns en extra funktion: du får en korkbräda gratis. Du kan fästa vad som helst på en korkvägg, vare sig det är en klisterlapp eller en bild av ditt band.


Andra funktioner i korkväggen


Finns det något annat intressant med kork? Ja. Ett korkgolv är mycket mjukt och vadderat, vilket gör det till ett unikt val för plantskolan. Det handlar också om korkens termiska egenskaper – det hjälper till att hålla rummet varmt, vilket kan vara användbart på långa vinternätter när alla drömmer om solen och lite värme. Vissa designers som gillar att experimentera med korkrullar sätter dem som dekorativa föremål i köket eller badrummet.

Det faktum att du kan fästa många saker i kork gör det definitivt lättare, och effekten är vanligtvis intressant. Och om du faktiskt är konstnär och äger en inspelningsstudio kan du imponera på andra artister med en innovativ användning av korkrullen i rummet samtidigt som du utnyttjar dess praktiska sida. Och om du har vänner som älskar att kämpa för miljön kommer de att bli imponerade av ett sådant miljövänligt material.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link