Brugen af korkeg bark

Korkegebark har mange anvendelsesmuligheder i haver, zoologiske haver og dyreterrarier.

Her er nogle måder, du kan bruge det på:

Havekrukker: Bark fra korkegen kan bruges til at lave havekrukker. Dens naturlige isolerende egenskaber hjælper med at beskytte planterødder mod ekstreme temperaturer. Derudover er korkbark let, holdbar og vejrbestandig, hvilket gør den til et fremragende materiale til udendørs plantekasser.


Trottoar i djurparker: I djurparker kan korkekbark användas som naturlig beläggning i djurhägn. Dess mjuka och flexibla struktur ger bekväma förhållanden för djuren och hjälper till att upprätthålla korrekt markfuktighet.


Zoodekorationer: Korkbark kan också användas för att skapa dekorationer i djurparker. Den kan användas som ett dekorativt element runt catwalks, på promenadstråk eller runt observationsdäck. Korkbarken ger en naturlig charm och är säker för husdjur.


Underlag i terrarier: Korkekbark kan användas som substrat i terrarier för djur. Det kan vara ett naturligt och säkert substrat för reptiler, amfibier och andra djur som lever i terrarium. Korkbark håller fukt inne och ger även skydd åt djuren.

Djurtraverser: Bark av korkek kan användas som material för att bygga traverser i inhägnader för apor, lemurer och andra vilda djur. Dess naturliga struktur gör att djuren kan greppa och röra sig naturligt längs traverser.


En annan mycket populär lösning är odling av orkidéer på korkbark. Detta är en effektiv metod för att odla dessa vackra växter. Korkbark ger en naturlig och hållbar yta för orkidérötter att fästa på och tillåter bra luftflöde och dränering.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link