Googles första stationära butik, dekorerad med naturlig kork


Korkmöbel in Googles erstem Laden in New York

Googles första stationära butik, dekorerad med naturlig kork. För en månad sedan öppnade Google sin första fysiska butik i New York. Ur vår synvinkel skulle informationen ha blivit obemärkt om detta mest lönsamma företag i världen inte hade beslutat att dekorera lokalerna med kork- och korkmöbler.

Vid utformningen av interiören användes fynd från ett relativt ungt vetenskapligt område, neuroestetik. Detta fält studerar hur visuell estetik påverkar vår kropp och själ.

Möbler av den polska designern Daniel Michalik användes på företagets plats i Chelsea, New York. Möblerna, inklusive soffor och bord i oval form, är gjorda av ljust trä och kork i neutrala färger, vilket gör att produkterna sticker ut.


Googles första stationära butik, dekorerad med naturlig kork

Googles första stationära butik, dekorerad med naturlig kork. Bland annat användes kork för att uppnå LEED Platinum-certifiering – högsta möjliga certifiering i samband med Green Building Rating. Interiören är utformad så att slutmottagaren känns lika bekväm som hemma.

Nära huvudingången finns en 5 meter hög rund glasstruktur (designad och tillverkad med lokala New York-partners) känd som Google Imagination Space. Med personliga interaktiva skärmar med roterande utställningar kan besökare njuta av det bästa av produkter och tekniker, med början med en Google Translate-upplevelse och våra funktioner för maskininlärning.

En tunn linje svartmetall går genom butiken och markerar en sömlös och iögonfallande väg mellan de olika skärmarna. Den centrala runda räknaren, som fungerar som en helpdesk, har en neonfärgad gloria som säger ”Här för hjälp” flera gånger i ringen.


Sätena i form av bänkar, avföring och avföring kan användas av köpare och de som söker råd om produkten. På skyltfönstren finns upplysta ”avslöjande lådor” som presenterar Googles produkter och gör det möjligt för förbipasserande att interagera med dem med hjälp av augmented reality-teknik.

Den ursprungliga informationen dök upp på Googles blogg, som du hittar på den här adressen.

https://blog.google/products/devices-services/google-store-nyc/


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link