3D-utskrift från naturlig kork


3D-utskrift från naturlig kork

3D-utskrift från naturlig kork. Naturkork har också funnit sin plats i 3D-utskriftsindustrin som har utvecklats i flera år. De är filament, dvs material som används i 3D-utskriftsprocessen med metoden för deponering av det smälta materialet. År 2015 utvecklade den europeiska tillverkaren av 3D-filament ColorFabb ett innovativt filament som heter corkFill och som namnet antyder bör det erbjuda korkliknande egenskaper eftersom det är en blandning av kork och ColorFabb PLA / PHA-filament.

https://colorfabb.com/corkfill

Bilderna som finns tillgängliga på företagets hemsida visar en hög detaljnivå och mycket snygga färgresultat av utskrifter gjorda med den nya korkfilamentet. Eftersom den är baserad på PLA / PHA-glödtråd är det enklare att skriva ut och kräver inte närvaron av en uppvärmd byggplattform (HBP) på 3D-skrivaren.


3D-utskrift från naturlig kork

3D-utskrift från naturlig kork. PLA yra vienas iš populiariausių gijų, naudojamų 3D spausdintuvuose. Santrumpa PLA reiškia polilaktidą arba pieno rūgštį. Įdomu tai, kad šios medžiagos gamybai naudojami kukurūzų miltai arba cukranendrės. PLA laikoma biologiškai skaidoma ir biologiškai suderinama medžiaga – ji naudojama implantuose ar stentuose ir daugelyje kitų produktų, kuriuos naudojame kiekvieną dieną.


År 2019, som rapporterats av portalen https://3dprinterchat.com/, lyckades den portugisiska studenten Tatiana Antunes skapa ett 100% biologiskt nedbrytbart korkfilament för 3D-utskrift. Hon utvecklade denna metod vid University of Aveiro (UA) som en del av sin magisteruppsats i materialvetenskap. Ämnet för hennes arbete var problemet med bildandet av korkavfall vid produktionen av naturliga korkproppar.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link