Kork propp – perfekt mot fukt


Fukt är mardröm för många lägenhets- och husanvändare. Detta är utan tvekan ett stort problem som inte är lätt att lösa. Överdriven luftfuktighet med ofta uppvärmning av rum eller dålig ventilation leder till att det förekommer mögel och svamp som är farliga för hälsan.

Fukt förekommer ofta i nybyggda byggnader som inte har torkat tillräckligt efter konstruktion. I befintliga lägenheter är dock dålig värmeisolering av väggarna en vanlig orsak till mögel. Vad ska jag göra för att undvika oönskad fukt och dess konsekvenser? Välj en naturlig korkpropp som har ovanliga egenskaper på grund av dess specifika struktur.


Fördelar med korkpropp


I sin sammansättning innehåller kork tanniner och inte proteiner, så den är inte benägen för de skadliga effekterna av fukt och viktigast av allt förrotning. En annan speciell egenskap är låg hygroskopicitet – ingen vattenångabsorption. Detta är en mycket viktig fördel som man bör ta hänsyn till när man väljer råmaterial för vår vägg eller tak.

Fukt bosätter sig vanligtvis i dåligt isolerade områden och lockar damm. Med tiden bildas mögel i dessa områden. I fallet med en kork, tack vare den ovannämnda hygroskopiciteten, kommer en sådan situation inte att uppstå – den lägsta bland de material som används för konstruktion av väggar. Dessutom är det ett antistatiskt material – det drar inte till sig damm, varför det är ett idealiskt antiallergiskt material. Genom att välja en kork är vi säkra på att mögel eller svamp inte kommer att synas på ytan. Mycket önskvärt råmaterial


Mycket önskvärt material


Kork i andra länder är ett mycket önskvärt råmaterial som inte bara förhindrar mögel eller svamp utan också är till hjälp när detta problem uppstår. Efter att de deformerade väggarna har torkat monteras en vägg kork på dem. Det är en riktig, naturlig barriär mot mycelium. Kork kan också isolera det inre av rummen från de skadliga effekterna av ämnen som finns i vissa byggmaterial.

På grund av dess ovanliga struktur och parametrar används korkproppen i många hushåll och kontor både som en dekorativ produkt och som skydd mot buller, kyla eller fukt. Ett brett utbud av färger och mönster gör att du kan ordna alla rum, vilket säkert kommer att översättas till en naturlig och ekologisk design.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link