Kork i köket – praktisk korkplatta


Korkmaterialet är förnybart och är tillverkat av barken på korkek. Denna naturprodukt kan frigöras från trädbarken flera gånger. Numera blir det ett snyggt och populärt val i vårt kök. Färger, mönster och funktioner som finns i varje korkbit kommer att vara unika.


Praktiskt taget hemma


Kork är ett naturligt material som används mycket i våra hem. Någon kanske tycker att det är gammaldags eller inaktuellt. Det är inte sant! Kork är mycket användbar i alla hem eftersom den är vattentät och lätt. Kork underlägg används till varma eller kalla drycker för att skydda borden i köket. De kan tillverkas i valfri storlek och form.

Kork underlägg har termiska egenskaper och ingen specifik lukt. Den är perfekt för köksredskap eller vinproppar – det förändrar inte smaken. Dessutom har kork unterlag ett ljudisolerande värde. Självhäftande korkar kan användas som en korkdyna under en stol eller ett bord för att förhindra permanenta skador på golvet.


Nya trender


Du kan skapa originella och vackra underlägg från korkunderlag. Det är väldigt enkelt och billigt. Korkkuddar kan vara fina tillbehör på ett bord om du är villig att spendera lite tid på att få dem att se snygga ut. De skyddar dina möbler från fukt och fläckar.

Dessutom kan personifierade kork underlägg vara en perfekt present till jul eller födelsedag. Det beror på vår fantasi och tid. Du kan hitta underbara mönster i butiken eller göra dem själv.


Hur man rengör?


Kork är naturligt motståndskraftig mot vatten, värme och mögel. Detta material är lätt att rengöra, men kom ihåg att begränsa exponeringen för direkt solljus för att undvika blekning. Torka upp spill direkt. Torka av ytan regelbundet med en fuktig trasa.

Korkmattor bör rengöras noggrant efter varje användning. Du kan använda sandpapper för att ta bort svåra märken från korkmattor. Torka alltid korkmattor noggrant innan du förvarar dem. Korkplattor är mycket populära bordsdekorationsfunktioner, vanligtvis som placemats och underlägg. Det är därför du borde veta vad du ska göra när korken blir smutsig.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link