Naturligt och hälsosamt – öva yoga med en kork


Nu kanske du undrar vad är sambandet mellan yoga och kork? Är inte en av dem en sport och den andra ett material? Vad tycker du om det ändå? Här är en lösning: Du kan träna yoga på ett material tillverkat av kork – vare sig det är korkgolv eller korkplatta. Varför skulle du göra det ändå Det finns flera bra skäl att göra din dagliga yoga på ett sådant golv.


Golvets mjukhet

Först och främst är en korkmatta eller ett golv väldigt mjukt. Det hjälper när du gör ett misstag i din yogaställning och faller på golvet. Ett korkgolv minskar de smärtsamma effekterna av hösten och skadas inte permanent. Det kommer att fortsätta studsa och ger igen en bra plattform för din dagliga yogaträning.

Bättre inte ta risken att du bryter benet eller skadar ett knä på ett traditionellt hårt golv. Naturligtvis kan du alltid köpa en träningsmatta, men ett helt golv i kork är bekvämare – du kommer inte att vara begränsad av mattans räckvidd – och dessutom är det inte så dyrt. Det är faktiskt en av de billigaste golvbeläggningarna där ute.


Stum attributer


En annan sak med ett korkgolv eller korkrullar som är lönsamt för din träning är att korkmaterialet har ganska bra ljudisolerande egenskaper. Om den placeras på golvet eller mot väggen, kommer den att undertrycka allt buller, vilket ger dig utrymme för tyst och ensam meditation.

Inget slumpmässigt ljud stör dig och inget skrik hindrar dig från att utföra din yogaställning lugnt. Är det inte bara bra? Det är därför korklim eller korkväggar används i ett klassrum eller inspelningsstudio. Som ni kan föreställa er det mycket buller på dessa platser som tystas av kork.


De termiska egenskaperna


Finns det mer om detta korkmaterial kan du fråga? Faktiskt ja. Det kan vara lite otroligt, men det har många bra egenskaper. Förutom att det är mjukt och tyst håller det värmen i rummet, gör det ganska varmt och sparar pengar som du normalt skulle spendera på eluppvärmning. Du kanske undrar varför du behöver ett varmt rum för att träna.

Borde det inte vara kallt för att du blir varm när du gör yoga? Kom ihåg, ju mer du svettas, desto mer kalorier förlorar du och desto effektivare kommer dina träningspass med mindre ansträngning. Och det är inte bra för en kropp att få värmechock om du blir varm i ett mycket kallt rum.


Som du kan se har kork faktiskt mycket nytta för yogaträning …


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link