A En miljövänlig lägenhet – lugna och varma korkväggar


A En miljövänlig lägenhet - lugna och varma korkväggar

A En miljövänlig lägenhet – lugna och varma korkväggar. Kork är en råvara som upptäcktes för länge sedan. Kork lämplig för användning kokas vid hög temperatur. Sedan kan vi använda den för att göra vinproppar och korkbrädor. Detta unika material är dock inte bara källan till korkskivor, utan också till vackra och miljövänliga väggar.


Kork finns överallt


A En miljövänlig lägenhet - lugna och varma korkväggar

A En miljövänlig lägenhet – lugna och varma korkväggar. Det är också möjligt att köpa självhäftande korkar och korkrullar som är lätta att installera på väggen och inte behöver någon hjälp. Kork ser inte bara väldigt intressant ut, den passar också till alla material. Vi kan kombinera kork med sten, metall eller trä.

Oavsett vilken mix du väljer, även om det är ganska ovanligt, kommer det att se bra ut. Det betyder att använda en korkprodukt är ett utmärkt sätt att fräscha upp ditt rum eller hus utan att spendera för mycket pengar.


Korkgolv eller korkrulle?


Korkvägg

Korkgolv är ett annat sätt att skapa ett ovanligt och varmt utrymme. Om du vill att ditt rum ska vara mysigt och uppvärmt är korkgolv en bra lösning för det samtidigt som det ser väldigt intressant ut. Dessutom är det ganska enkelt att täcka marken med det eftersom det inte kräver någon expertkunskap.

Om du inte vill göra stora förändringar kan du istället använda en korkrulle, som också täcker golvet mycket bra samtidigt som de egenskaper som är typiska för detta material bibehålls.


Egenskaperna hos kork


A En miljövänlig lägenhet – lugna och varma korkväggar. Vissa människor gillar också att lägga kork på sin kopp kaffe eller te. Eftersom den har så bra termiska egenskaper håller den drycken varm samtidigt som den är miljövänlig. Dekorationer? Inte bara är kork ett utmärkt komplement till inredningen (det gör även de enklaste hushållsapparaterna mycket eleganta), men den har också sina praktiska användningsområden.

Och naturligtvis ser det bara bra ut i alla typer av interiörer samtidigt som det är riktigt billigt. Tack vare sina termiska egenskaper kan korkmattan också placeras under alla typer av varma rätter som kan tillagas i ditt kök. Korken har inte heller någon specifik lukt, vilket gör den idealisk för köksredskap eller vinproppar – det förändrar inte smaken på någonting.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link