Braskamin med naturkorkhölje


Braskamin med naturkorkhölje

Braskamin med naturkorkhölje. Natura är en prisbelönt braskamin designad av den portugisiska designstudion Inngage.

https://www.inngage.pt/project/natura/

Strukturen ger en unik karaktär tack vare det yttre lagret av kork.

Natura är en braskamin designad för Fogo Montanha

https://www.fogo-montanha.com/

fr är designad för att ge en mer naturlig känsla till en industriprodukt. Idén att använda kork som huvudbeklädnadsmaterial uppstod från önskan att ge användaren en taktil upplevelse av kaminen och därmed en bättre känsla av värme.


Braskamin med naturkorkhölje

Braskamin med naturkorkhölje. Enligt filosofin om enkel konstruktion är kaminens kropp gjord av stål och korkprofiler läggs och fixeras på strukturen. Dessa profiler är separerade från stålkonstruktionen för att förhindra att korken mörknar med tiden.

Tillverkad av modulära korkprofiler ser det ut som vintageradiatorer och samtidigt ökar detta material säkerheten genom att användarna kan röra och känna braskaminen i full säkerhet, vilket gör denna utrustning lämplig för alla miljöer.


Braskamin med naturkorkhölje

Naturen som forskningsprojekt är mer än två år gammalt. Relationen mellan huven och förbränningskammaren har studerats och förbättrats för att säkerställa god luftcirkulation, enkel installation och samtidigt säkerställa användarsäkerheten vid interaktion med braskaminen genom rigorösa användartester.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link