Korkmattor för skivspelare


Korkmattor för skivspelare

Korkmattor för skivspelare. Det är inte många som vet, men kork är ett användbart material även inom ett så smalt område som tillverkning av skivspelare, eller närmare bestämt grammofonmattor. En grammofonmatta skyddar skivor från repor och förbättrar lyssningskomforten. De populäraste grammofonmattorna är oftast gummimattor och de av kork. Korkmattor tenderar att vara något mjukare ljudmässigt, medan gummimattor har en mer dämpande effekt på uppspelningen. Om luften är torr i rummet kan det vara lönsamt att byta till en gummi- eller korkmatta för att minimera statiska effekter. En korkmatta används ofta eftersom den absorberar vibrationer som genereras av motorn och producerar mindre statisk elektricitet än filtmattor.


Korkmattor för skivspelare

Korkmattor för skivspelare. Ett intressant faktum är att skivspelare också använder ett gummikorkmaterial som matta. Både kork och gumokorek fungerar bäst på metallplåtar. En sak att komma ihåg när du lägger till en skivspelare av gummi eller en korkmatta till din skivspelare är att du måste återställa skivspelarens VTA eftersom dessa mattor nästan alltid är tjockare än filtmattan de ersätter.


Korkmattor verkar vara lite mjukare ljudmässigt. Förmodligen gör korken störst skillnad i ljud av alla skivmattor. Detta mestadels billiga alternativ är utmärkt för att skapa en jämn kontakt mellan tallriken och tallriken, vilket gör det otroligt enkelt att separera skivan efter användning. En ytterligare fördel med korkmattor är att de är ett mycket tacksamt material för att trycka alla typer av mönster på den. Internet är fullt av unika mattor för älskare av analogt ljud. Och om du inte hittar något själv kan du göra ett sådant mönster själv och lägga det på mattan.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link