Expanderad korkgitarr


Expanderad korkgitarr

Expanderad korkgitarr.Världens första elgitarr i kork utvecklades i Viana do Castelo av designern João Rodrigues. Huvudmaterialet som används för att tillverka denna gitarr är expanderad kork, som vanligtvis används som beläggning och värmeisolering i byggnader. De återstående 25 % av denna unika gitarr är återvunnet trä som används för axeln och mitten av kroppen, vilket gör instrumentet lättare och grönare.


Expanderad korkgitarr

Världens första elgitarr i kork utvecklades i Viana do Castelo av designern João Rodrigues. Huvudmaterialet som används för att tillverka denna gitarr är expanderad kork, som vanligtvis används som beläggning och värmeisolering i byggnader. De återstående 25 % av denna unika gitarr är återvunnet trä som används för axeln och mitten av kroppen, vilket gör instrumentet lättare och grönare.


Expanderad korkgitarr

Mai’Land Guitars-gitarren presenterades officiellt av Alto Minho den 12 november 2019 under en konsert på Viana do Castelo Cultural Center som en del av programmet för det åttonde nationella mötet för designstudenter (ENED) som kommer att hållas i huvudstaden denna dag år, på temat ”Design, industri och hantverk”.

Expanderad korkgitarr. Alla produkter skapade av João har en elegant design, en minimal finish, en stark portugisisk egenskap och använder kork. För närvarande håller designern/musikern på att utveckla en ny gitarr samtidigt som kvaliteten på denna vackra första modell förbättras. En annan nyhet 2020 var fallet med instrumentet tillverkat av ark av naturlig kork (90%) och trä, vilket ger en solid och lätt struktur. Allt trä som används till gitarren eller fodralet är återvunnet.


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link