3D-kork – en ny dimension i design – GENCORK


3D-kork - en ny dimension i design - GENCORK

3D-kork – en ny dimension i design – GENCORK. Vårt företag har funnits i över 20 år, så få saker relaterade till kork kan överraska oss. Det finns dock ett portugisiskt företag som heter GENCORK vars produkter vi gillade vid första anblicken. Detta visionära företag kombinerar tidlöst förnybara och naturliga korkråvaror med konst för att skapa fantastiska tredimensionella korkväggar. Ta en titt på galleriet med deras produkter och projekt, från vilka vi har valt ut de som imponerade oss mest.

GENCORK, ett varumärke från Sofalca Group, producerar kork paneler för olika ytor. Det är en produkt som kombinerar lågteknologiska enheter med tekniskt avancerade produktionsprocesser.

Det 100% naturliga och hållbara korkagglomeratet transformeras av avancerade digitala algoritmer och tillverkningsprocesser. Detta digitala tillvägagångssätt är ett av elementen som definierar GENCORKs DNA. Företaget använder endast kork gjord av kvistar (veck) för att göra korkgranuler. Det är en 100% naturlig process som inte kräver några tillsatser.

Denna teknik som utvecklats av Sofalc består av att injicera vattenånga genom korkgranulerna, som expanderar och klumpar ihop sig med korkhartset.


Foto från GENCORKs monter på utställningen Maison & Objet i Paris


3D-kork - en ny dimension i design - GENCORK

3D-kork – en ny dimension i design – GENCORK. Processen ger materialet en mörkbrun färg som liknar choklad.

Företaget använder biomassa från Falcas malningsprocess för att generera ånga. Det gör det möjligt för oss att uppnå en ekologisk process utan avfall med en självförsörjningsenhet på 95%. För oss är kork ett ”supermaterial” som erbjuder ett antal fördelar som ljudisolering och vibrationsisolering.

GENCORK använder dator designstrategier med parametriska system för att skapa algoritmer inspirerade av natur, geometri och matematik …

Detta möjliggör produktion av ett stort antal mönster med olika former och dimensioner, vilket optimerar korkens termiska och akustiska egenskaper och därmed erhåller beläggningar med högt estetiskt värde. GENCORK arbetar för närvarande med projekt av olika storlek, särskilt med hotell, restauranger, kontor och tillfälliga arkitekturer (utställningar, monter etc.). Företagets nuvarande projekt inkluderar Hotel Van der Valk i Belgien, BNP Paribas huvudkontor i Lissabon och Ubisofts huvudkontor i Paris …


Lämna ett svar

Beställ korkprover
Share via
Copy link